HTML

Mark Ausztraliaban

2010.09.04-én elindultam Perth-be Magyarországról. Ebben a blogban leirom az élményeimet.

Friss topikok

  • Csanyi_Csaba: Kedves Márk! Felüdülés olvasni a blogod! Nem semmi küzdelmen mentél keresztül, így minden elismer... (2015.09.30. 11:09) Hosszú hallgatás után work visa-val a kezemben!!!
  • Gömb007: látom nagyon bejön a véderes póló:) vagy annyira akciós volt,hogy vettél belőle 31 a hó minden na... (2011.01.21. 23:27) 2010.10.13-26
  • anyadterdekalacsa: Hatalmas GRATULA!!! Koszi a reszletes beszamolot, tovabbi sok sikert a munkadhoz! Es irigykedem az... (2010.12.22. 22:34) That's it!!! (2010.12.12)
  • Az újságírás doktora: @anyadterdekalacsa: Az még nem most lesz... Majd februárban, ha nem Bali lesz... még majd megbeszé... (2010.12.10. 14:54) 2010.11.18
  • TEXchSAW: Mintha a következő filmből látnám a hot dog árust!!! :-))) www.youtube.com/watch?v=1Fnd924PZLo (2010.10.19. 18:33) 2010.10.08-12

Linkblog

2010.10.27 - 11.16

2010.11.16. 16:41 Az újságírás doktora

Kedves Napló!

 

Tudom, régen jelentkeztem már… De mostmár nem fogok tudni olyan sokszor jelentkezni, amíg csak nem történik valami nagy változás az életben itt. Munkára gondolok.

Elmesélem, mik voltak nagyobb történések az elmúlt 3 hétben, aztán képeket csatolok és fűzök hozzá pár gondolatot.

A legnagyobb történés az volt, hogy új albiba költöztem.

Heni, ahol lakott megüresedett egy szoba, és egy kis rágódás után átköltöztem oda, mert:

-          Közelebb van a vasútvonalhoz, igaz térképen távolabb a belvárostól, de időben nézve gyorsabb és kényelmesebb.

-          Nagyobb a szobám, kényelmesebb az ágyam, és szabadabb életem lehet itt.

-          Maga a ház egy ház, nem csak egy „unit” egy társasházban.

-          Sokkal jobb minőségű, és nagyon jól felszerelt. Főleg elektronika terén.

-          És akkor jöjjön az internet. 30 Megás. Kiri. :-)

-          Aztán olcsóbb is heti 30 dolcsival.

-          Ez új helyen van új part time job lehetőségekkel, amiknek már 2/3 részére be is adtam az önéletrajzomat.

-          És nem utolsó sorban itt van Heni, aki nagyon jó barátom lett, és nagyon jó, hogy egy házban vagyunk, így sosem unatkozunk, számíthatunk egymásra…stb.

-          És még sok előny…

Annyi ami nem adja, hogy sok helyen félkész dolgokat látni. Pl a Konyha fullos, de járólap nincs, csak beton... meg ilyenek... :-) De hát ezeket simán kibírod.

Egy IT-s webdizájneré a ház, innen a jó internet meg a sok elektronikai cucc… pl van egy multimédia center része a háznak, ami pár hónap múlva a „mega” szintről kb. a „giga” szintre lesz felfejlesztve, szuper!!! Most még csak egy átlagos 5.1 van, egy átlagos 50’’-os Plasma Tv-vel (50'') Természetesen az átlagos, nem átlagos), multimedia centerrel, ami az internetre is rá van kötve meg úgy mindenre, igy látja a házi hálózat összes gépének multimédia tartalmát, blu-ray DVD lejátszó, A legújabb play Station, és Nintendo Wii is van az összes játékkal, meg még persze egy szatelit… meg 16 Terrabyte-os tároló tele DVD filmekkel… még van pár dolog, de azokkal nem foglalkozok annyira :-DDD. Jaa, igen, miért mondom, hogy ez még csak a mega. Mert hogy a héten vett féláron (2500 AUD, fél mila magyar pénzben) egy 10.2-es házimozi erősítőt, ami MINDENT TUD! Tényleg mindent! 3D-t is, full HD-t, hálózatot… stb… Aztán karácsonyig akar még venni hozzá hangfalakat (12-t :-D ), meg egy 62’’-os 3D LED TV-t… Szép karácsonyunk lesz, az már látható :-))))

A képen kisebbnek tűnik, de ha megnézed a Wii-t mellette, milyen kicsi :) 50'' az 50''.

A konyha az is durca! Van minden konyhai cucc, plusz minden konyhai elektronikai cucc, vagy 10 féle turmiy meg minden gép, sütő, gőzölő sütő, meg miegymás, mosogató gép, két bazi nagy hűtő, meg ami a kedvencem az egy mágneses indukció alapján működő high-tech tűzhely. Ugyanúgy néz ki ránézésre, mint a kerámiás tűzhelyek, csak mondjuk nincs benne fűtőszál és ráteszel egy lábas hideg vizet, és fél percen belül felforr… lovely :-)

Szóval jó nagyon, jól érzem magam, egy jó darabig itt fogok szerintem lakni. És a landlord (háztulaj) is nagyon aranyos, segítőkész és kedves ember. 52 év körüli egyébként.

Pár kép még az albiról:

Imádja Linsey (a tulaj) a régiségeket...

Plusz lejjebb, "ez itt a kert". :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vonat megálló felé egy kis egérút szép virágokkal:

És természetesen fél perc sétára (100 m) van egy hatalmas park a házunktól (persze, golfpálya minőségű fűvel, de ezt már nem is kell mondanom... :) )

 

Energia pocséklás itt is látható... nem érdeklik őket. VAN! Ennyi.

Aztán...a bányászati konzultáns cég, amelyikről már beszéltem küldött nekem egy emailt még 28-án, ami bizakodásra ad okot, de nem 100 %! Azt mondták, le voltak nyűgözve és határozottan fontolják az alkalmazásomat, de mivel Brisbane-i a cég, és most terjeszkedik ide, még jó pár számítást kell végezniük, stb. és ehhez kell nekik minimum 1-2 hét. A 2 hét múlt hét csütörtökön  – micsoda meglepetés – lejárt! Holnap fogok írni nekik újra, hogy van-e már valami fejlemény.

Azóta voltam pár recruitment cégnél (fejvadász cég). Meg jó páran felhívtak ezen a héten. Ami egyenlőre tuti, az az, hogy jövő héten hétfőn egy 9/5-ös FIFO-s állással kapcsolatban állásinterjúm lesz a BHP Billiton-nal. Mondanom sem kell, hogy jó lehetőségnek tűnik nagyon. Ez is junior pozíció, remélem, nagy rá az esélyem. Na meg azt is remélem, hogy most már csak elfogynak az ausztrál álláskereső bányamérnökök az utamból, és végre bekerülhetek már tényleg egy pozícióba.

Plusz még vagy 2 hívásra is várok. Plusz Graeme ma felhívott, hogy ne lepődjek meg egy szintén BHP Billiton-os, és egy Anglo Gold-os Mine Manager hívására, mert hogy valószínűleg fognak hívni, ő intézte. Graeme annyira rendes ember egyébként… hihetetlen.

SZÓVAL TOVÁBBRA IS SZURKOLNI, KÉREM! :-) (Ígérem, már nem sokáig kell!!! :$ )

November 5-én volt a szülinapom, annyira most nem törődtem vele, de azért igen. Volt buli is, majd mindjárt… És pl Graeme felhívott telefonon, hogy boldog szülinapot kívánjon (ugye tudta a születésemet az önéletrajzomról) meg érdeklődjön a fejleményekről. Jól esett nagyon!

Volt a szülinapom. Ezt szűk körben ünnepeltük, mivel nekem nem volt pénzem, és pont akkortájt másnak sem volt sok, így nem volt probléma azzal, hogy menjünk-e valahová party helyre szórakozni vagy sem. A Zambiai lány osztálytársnőmnél, Vyeso-nál, gyűltünk össze páran (jó páran nem értek rá, mert dolgoztak… ugye mindenki part time job-ban tolja, és az nem hétfőtől péntekig van reggel 9-5 ig)

Pizza kérés, csak nekem, Birthday boy :-)))

Szóval ott voltunk a Victoria Park-i lakásán Vyeso-nál úgy, hogy Terence meg egy ír barátja Paul (aki nagyon jó fej volt, rengeteget hülyéskedtünk), Vyeso, Heni, meg Attila egy újabb magyar srác, akit közben megismertem és egy kanadai haverja Mex. Aztán utána átmentünk Fremantle-be Marek Misiek-ék által bérelt házba, ő szintén osztálytárs, lengyel. Ott mentünk meg teljesen. Kellemes este volt. Emlékezetes marad. Aztán másnap másnap. :-)

Osztálytársak:

Nelson, ő kenyai:

 

Aztán egy brancs, Nelson, Mdambu (asszem, nem vagyok jó nem magyar nevekben), és Hempfrey :-D

 

Marek, a lengyel, Mark a magyar és Terence az ír srác :-)

Aztán mi van még... Ja igen. Elkezdődött a karácsonyi szezon... Mondanom sem kell, amikor 35 fok meleg van (és ez még nem is olyan meleg, mint majd Karácsonykor; 45 fok lesz), és bent tologatom a bevásárlóközpontban a kosaramat egy rövidnadrágban, papucsban és pólóban, és szól a Csendes éj... hát nem, az nem adja! :-D Valahogy nem jön át. Ez a karácsony most sajnos most nem lesz otthon, de a következőt már mindenképp úgy fogom alakítani, hogy hazamenjek arra az időszakra... (na meg a "Cent-estéről" nem is beszélve :-DDD LOL )

Persze ők nem tehetnek arról, hogy itt nincs hó meg hideg... ez van. Ezt kell szeretni. Azért leszámítva azt az egy két hetet a karácsony idejét, én is szívesebben vagyok a dög melegben :-)))) Imádom, ami azt illeti :)

Aztán Yahoo group-on ráírtam jószándékkal egy álláskereső srácra, Attilára, akivel aztán össze is bandáztunk. Jó fej ő is, a feleségével (fiatal házaspár) vannak kint. Ők nyáron érkeztek.

Voltam Vele a beach-en, Cottlesloe-ban... Eszméletlen jó ott, és nagyon szép :)

 

Apróságok:

Itt minden sulinál, külön ember van fizetve azért, hogy kiálljon, kezében stop táblákkal, amikor a gyerekek átkelnek az utcán, és leállítja a forgalmat... Szerintem tök jó dolog... Persze ez is a jó létnek köszönhető...

Szép a belváros este is... Elfelejtettem a torony épületeket lefényképezni, azok is nagyon szépek... Csak azt akartam mutatni ezzel a fényképpel, milyen szinten van megvilágítva a sétáló, és milyen energia pazarlás is, természetesen :-)

Itt vagyok lent, várva a vonatot haza...

Itt mivel nagyon nagy a bányászat, tele vannak mindenféle nyersanyaggal, rengeteg dolog készül alumíniumból, padok, asztalok, korlátok, villanypóznák...stb. stb. És buszmegállók is.

Otthon ez hány órát vagy napot élne meg??? Szerintem egy éjszaka alatt elvinnék a cigók... :-D

Várakoztam Stirling vasút és busz állomásnál/megállónál... Az egész az autópálya felett van.

 

 Klasszikus parkolóóra 21. századnak megfelelő digitális kijelzővel :

Ez a felirat csakis az Indiaiak miatt van kitéve... (Aki nem értené, az első, alap, hajtsd fel, ha állva űrítesz, de a második!!! Az a nem mindegy! Nincs is magyarban megfelelő szó rá. Ne állj-guggolj fel a WC ülőkére!!! Ezeknél szokás, banyek, hogy felállnak az ülőkére, úgy leguggolnak, és úgy fektetik a kábelt... undorító... Boka? Lol... fasza... :-D ) nagyon sok van belőlük már... (az elmúlt évek politikája, hogy seperc alatt kaptak work visa-t, pár klikk, (mindeféle idióta, akinek annyi esze nincs, mint egy vödör felmosó víznek, büdösek, és parasztok, és még azt sem szabad elhinni, amit kérdeznek... PERSZE NEM MIND!!!!!!! De nagy részük sajnos.)

Egyenlőre ennyi jutott eszembe... továbbra sem adom fel a küzdelmet, és hamarosan bányamérnökként fogok dolgozni, megígérem!

Nehéz - nehéz... főleg ez a k..... várakozás... Ez egyenesen kikészíti a távolról jött embert... De hát ez van...

Továbbra is mindent megkönnyít az, hogy ITT VAGYOK! És imádom ezt az országot, imádom Perth-t....

Nemsokára... Meglátjátok.

MÉG ANNYI, HOGY mondták páran, nem látták az autókat, mert megszűntek a linkek, tettem helyettük fotókat... előző blogbejegyzés!

Üdvözlet haza!

Mark

Szülinapi pólóm Henitől :-)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://markinaustralia.blog.hu/api/trackback/id/tr442452814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása